Netroots - Socialdemokraterna

2014-07-10

Regeringens politik

I Aftonbladet den 9/7 skrivs om att "Cancersjuka Maria nekas sjukpenning". Hon har skrivit om det på Facebook (enligt Aftonbladet). Senare på dagen lyder rubriken "F-kassan ändrar sig om sjukpenning till cancersjuka Maria".

Vad är detta? Har Facebook blivit ett nytt sätt att överklaga idiotiska myndighetsbeslut? Eller - vilket jag tror - fungerade det därför att det är valår? Facebook och Aftonbladet utgör ju under den tiden ett klart hot mot en sittande alliansregering i sådana här frågor.

Under de senaste åren har ju tyvärr de oberoende myndigheterna ersatts av tämligen ryggradslösa vasaller som styrs hårt från departementen, i stället för att fritt och under myndighetsansvar tolka lagen enligt gängse principer. Det innebär att regeringen inte bara stiftar nya lagar - vilket den ju har mandat att göra - utan även kan förändra tillämpningen av gamla sådana - vilket kallas ministerstyre.

I det här fallet är det rätt uppenbart att man från regeringens sida inte vill ha en ny skandal på sjukförsäkringens område och därför har man snabbändrat beslutet - givetvis under den falska förespeglingen att det sker helt inom myndigheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar