Netroots - Socialdemokraterna

2014-10-13

En skrämmande nonchalans mot grundlagen

Tele 2 måste fortsätta datalagringen trots att den strider mot mänskliga rättigheter. Det menar Förvaltningsrätten enligt Aftonbladet.
"Integritetsskyddet måste samtidigt vägas mot till exempel polisens möjlighet att utreda och klara upp allvarliga brott och då är tillgången till uppgifter om elektronisk kommunikation ett mycket värdefullt verktyg. Detta motiverar ett visst intrång i till exempel rätten till respekt för privatliv", skriver chefsrådmannen Anna Maria Åslundh-Nilsson i ett pressmeddelande.
Mitt förtroende för svenska jurister urholkas ännu mer av ett sådant Kalle Anka-uttalande. EG-domstolen har underkänt direktivet därför att det är oproportionerligt. Den svenska lagen täcker direktivet - den svenska lagen är till och med mer omfattande. Man kan därför dra slutsatsen att även den svenska lagen skulle anses vara oproportionerlig. Alltså är den svenska lagen i strid med mänskliga rättigheter. Dessa är svensk lag sedan länge - och sedan 2010 är de "nästan" grundlag. Nästan betyder att de gäller framför alla andra lagar - utom möjligen grundlagen själv. Därom stride de lärde.
Kammarrättens ledamöter bör avgå omedelbart. Detta är skamligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar