Netroots - Socialdemokraterna

2013-05-16

DI skall granska bankerna

SvD uppger att Datainspektionen (DI) skall granska bankernas "svarta böcker". Måntro att granskningen blir den vanliga - att en jurist på DI ringer upp en jurist på banken och frågar om de gjort något fel? Det är nämligen så man regelmässigt gör - med hänvisning till att de har "sanningsplikt".

Datainspektionen och Finansinpektionen är nämligen inget annat än papperstigrar. Banker, finansbolag och inkassobolag gör som de vill. Nutidshistorien visar ju att lögnen - inte sanningen - är deras ledstjärna. De ljuger för myndigheter, de ljuger för domstolar, och via sina lobbyister ljuger de för våra folkvalda, som saknar varje förutsättning att kunna granska deras påståenden. De politiskt sakkunniga de litar på kommer ju ifrån och kommer troligen att återgå till dem som skall granskas.

Det är bara att konstatera att vi lever i ett statarsamhälle - vissa statare har det ganska bra, medan andra plågas till döds av dessa rövarbaroner som styr finansmarknaderna. Jag blir mer och mer övertygad om att en revolution är nödvändig och oundviklig. Jag bara hoppas att jag kommer att vara död innan blodbadet startar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar