Netroots - Socialdemokraterna

2013-05-17

Fascismens fula ansikte!

Moderaternas brutalitet upphör aldrig att förvåna. Nu skall psykiskt sjuka ut och arbeta. Ulf Kristerssons ansikte blir därmed ett fascismens ansikte - igen. Hans förakt för svaghet - vilket väl får anses vara kärnan i fascismen - framstår som naket bakom den empatiska retoriken.
Om hans retorik vore ärlig, så finns det mängder av åtgärder han kunde vidta för att förebygga psykisk sjukdom, se till att den  som drabbas får bra vård och att färdigbehandlade antingen kan återgå i arbete helt eller delvis, eller få en rimlig sjukersättning så att de kan leva bästa möjliga liv. Men sådant skulle ju hota hans skattesänkningar - hans strävan efter ständigt mer pengar. Kristersson behöver inte mer pengar - han skulle behöva leva några år på försörjningsstöd eller garantipension.
Psykiskt sjuka - liksom alla andra sjuka - skall vara sjukskrivna om det av sjukvården anses nödvändigt eller önskvärt. Sjukvården är i dag mer än kompetent att se till att sjukskrivningar används på rätt sätt - misstag i detta görs givetvis, på samma sätt som att t.ex. fel njure opereras bort. Men det är erfarenhet och beprövad erfarenhet att många psykiskt sjuka skall ha hjälp med aktivering - ibland på ett arbete och ibland i andra sysselsättningar. Ge resurser till detta i stället för att ständigt spara in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar