Netroots - Socialdemokraterna

2013-05-10

Trötthetens och nöjdhetens ansikte - debattvägran

Fredrik Reinfeldt tackar nej till debatt med Löfven - igen! Expressens Primetime har inbjudit de två huvudalternativen inför 2014 års val till debatt. Löfven tackar ja, medan Reinfeldt säger nej. Han hänvisar till att Löfven först måste presentera ett regeringsalternativ. Detta är löjligt, och visar att Reinfeldt antingen inte förstått den svenska demokratins grunder eller så har han taktiska och/eller strategiska skäl att säga nej. Och Reinfeldt förstår mycket väl hur den svenska demokratin fungerar. Vi har 8 partier i riksdagen. Det är numera sällsynt att ett parti - eller ens två - kan bilda en regering. På högersidan har ju de tre stödpartierna abdikerat och fått några smärre förläningar, så att moderat politik kan föras av den beramade Alliansen. Ändå regerar man med stöd av Sd. Talade Reinfeldt om det på förhand - att han skulle regera med hjälp av små lydpartier vars väljare helt frankt stöder moderat politik? Att han dessutom skulle göra det med hjälp av rasister var väl inget han skröt med inför valet 2010.

Hallå Reinfeldt - det är väljarna som bestämmer. Bara för att du fått tre partier att begå politisk harakiri, så har du ingen anledning att kräva att V och Mp skall göra det. Och inget skäl att kräva att S skall utse samarbetspartners på förhand.

Personligen tycker jag att Expressen skall bjuda in båda partiledarna och sedan köra programmet med den som kommer. Mycket enkelt. Om Reinfeldt inte vill debattera med Löfven, så får ju Löfven en propagandatimme där han kan ställa frågor till den då frånvarande Reinfeldt.

Jag som väljare vill nämligen ha den här debatten. Om Reinfeldt inte ställer upp vill jag ju i alla fall höra från alternativet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar