Netroots - Socialdemokraterna

2011-10-25

Alliansens lögner

En sak är alliansen - och då särskilt Moderaterna - riktigt bra på, nämligen att säga en sak och göra något annat. Nu senast försökte man det omvända - att säga nåt annat än det man bevisligen gjort. Det fungerade inte lika bra. Det fanns lite för många - till och med i de egna leden - som visste att man motarbetade allmän rösträtt. Det fanns säkert en och annan i Allmänna Valmansförbundet - som högern då kallade sig - som var för, men partiet var emot och beslutet tvingades igenom av Socialdemokraterna och Liberala Samlingspartiet (som senare genom delningar och fusioner blev Folkpartiet (Liberalerna).
Man hävdar också att man varit drivande emot apartheid - ett påstående som är en så vidrig lögn att man häpnar. Högerpartiet stödde Unita-guerillan i Angola som mördade, plundrade och våldtog för att försvaga "frontstaternas" stöd till ANC. Man terroriststämplade ANC. Och en högerman tyckte att "man väl kunde behandla negrerna lite mer humant". Det kanske var det där sista som de menar när de pratar om att de var drivande emot apartheid.
Ytligt sett kan sådana här yttranden förvåna, men det kanske inte är så konstigt när man funderar en stund. Moderaterna har nämligen lyckats mycket bra med att dupera stora delar av svenska folket. De säger sig värna om välfärden medan de i snabb takt monterar ned den. De säger sig värna om den "svenska modellen" på arbetsmarknaden medan de dels genom ministerrådet såväl som genom sin partigrupp i EU-parlamentet sticker knivar i ryggen på samma modell och dels försvagar fackets ställning med alla medel. Får detta fortsätta kommer "den svenska modellen" mycket att likna den Spanska modellen under general Franco - "arbetssäljare hålle käft".
Sanningen är att Moderaterna tillsammans med de tre andra högerpartierna endast arbetar för de 1 procenten. Resten - de 99 procenten - förlorar på deras politik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar