Netroots - Socialdemokraterna

2011-10-19

”S-politiken urgröper våra finanser med 30 miljarder” - DN.SE

På DN Debatt skriver alliansens partiledare i den gemensamma artikeln ”S-politiken urgröper våra finanser med 30 miljarder” bland annat:

Särskilt hårt drabbas unga människor. Höjda socialavgifter, höjd restaurangmoms och minskat rot/rut riskerar upp till 20.000 jobb på kort sikt, varav udden särskilt är riktad mot delar av arbetsmarknaden där unga jobbar eller har lättast att få jobb. Runt 3 miljarder kronor av de höjda socialavgifterna slår också mot kommuner och landsting, där 3.500–5.000 jobb i välfärden hotas. 

Här talar herrskapet mot bättre vetande. Undersökning efter undersökning - inte bara i Sverige - har visat att sänkta arbetsgivaravgifter inte har någon som helst effekt på arbetslösheten. Rut och Rot har som det verkar mest haft effekter i Estland. Höjd restaurangmoms är dessutom en helt felaktig beskrivning - socialdemokraterna vill inte höja den, de vill behålla den som den är. Vilket är helt rimligt om man anser att sänkt restaurangmoms inte heller den har någon effekt på vare sig ungdomsarbetslöshet eller annan arbetslöshet. Även när det gäller momsen visar de flesta undersökningar att den inte har någon sådan effekt. Även i andra delar av artikeln far artikelförfattarna med osanning, men kritiken i dessa delar får vänta till en annan dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar