Netroots - Socialdemokraterna

2011-10-23

Historierevision och nyspråk

I tal inför M-kongressen säger Fredrik Reinfeldt följande:
Kampen för rättvisa har också historiskt varit en stark drivkraft för rösträtt, mot apartheid, för jämställdhet, mot diskriminering och för rättsstat. För Moderaterna är rättviseperspektivet ständigt närvarande.
Jag undrar - har den mannen blivit så van att oemotsagd kunna föra en politik i praktiken och retoriskt försvara en annan att han nu tror att han kan beskriva historien som han önskar att folk skall uppfatta den snarare än som den varit?

Jag ger snart upp hoppet om människor - här står han och blåljuger och ingen av de närvarande har det moraliska modet att ställa sig upp och protestera. Och tidningarna håller käften.
Jag var med och hade åtskilliga debatter med högerfolk där de försvarade regimen och sa att "ordningen måste upprätthållas även i sydafrika" när regimen genomfört brutala nedslag på motståndare. Så jag vet av egen erfarenhet att herr Reinfelt ljuger.
Högern vare sig den kallat sig för Högern - och därmed varit ärlig - eller moderater har alltid stått på maktens sida. Den var emot kvinnlig rösträtt. Den var emot allmän rösträtt. Den var emot sjukförsäkring för alla. Den var emot arbetslöshetsförsäkring. Kort sagt - den har varit emot framåtskridande för vanliga människor genom hela sin historia. Framåtskridandet har skett genom socialdemokraternas försorg - ibland med stöd av socialliberala partier som Fp och C.
Nu har det "nya" M tagit med sig fp och c på en resa bakåt i tiden - kd har ju alltid varit nånstans i dåtiden. Allt detta kan ju så vara - det är ju deras politik, men att de kallar det reformer och utveckling är lika stora lögner som att påstå att de var emot apartheid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar