Netroots - Socialdemokraterna

2011-11-06

Det finns inga skitjobb

Alliansen har gång på gång särskilt inför och strax efter valet 2006 trummat in meddelandet att "det finns inga skitjobb". Och de har ju rätt. Alla jobb som någon är beredd att betala för är "bra jobb" och inga "skitjobb". Men just där finns haken - att någon är beredd att betala, och att då betala en lön som går att leva drägligt på och betala för rimliga arbetsförhållanden. Och det är på den punkten alliansens resonemang blir lögnaktigt. I sina resonemang om detta så följer man ett av två spår; antingen så glömmer man bort villkoren och lönen eller så säger man att de är tillfälliga och ju i alla fall ger någon en lön under en period tills något bättre dyker upp.
Det faktum att man följer båda dessa spår avslöjar ju att moderaterna och alliansen vet att svenskar i gemen inte vill ha ett system där vissa människor lever i fattigdom. Tillfälligt kan dock accepteras.
Vad högern döljer är att i alla länder där man har detta system med låga minimilöner och dåliga arbetsvillkor så permanentas tillståndet för majoriteten av dem som hamnar i sådana jobb. Undantagen är strängt taget studenter som arbetar extra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar