Netroots - Socialdemokraterna

2011-11-06

Tobias Billström - minister i lögnaralliansen

När jag hörde herr Billström tala om reglerna för arbetskraftinvandring var jag ytterst nära att beväpna mig och bli revolutionär. Han använder mantrat som regeringen tidigare använt så många gånger - att missförhållanden och fel är "olyckliga enskilda fall". Och att man skall rätta till - den här gången genom Migrationsverket.
Mantrat har använts flera gånger av Timbroregeringen.
När sjuka tar sitt liv i förtvivlan är det antingen nån som inte är riktigt som han/hon skall, ett olycksfall i arbetet, en simulant och latmask som gnäller eller "naturliga" brister i en reform. Men det är ljug. De grymma effekterna av "reformerna" av sjukförsäkringen är avsiktliga och avser att skapa en ny underklass.
När arbetslösa tvingas till kommunens försörjningsstöd och till fas 3 med enbart aktivitetsstöd medan man betalar bidrag till anordnare som inget gör annat än kontrollerar närvaron, så är det inga tillfälligheter - det är precis detta som är syftet med regeringens "reformer". Lägre löner generellt.
När företag utnyttjar en helt medveten brist på kontroll vid arbetskraftsinvandring är det inte en tillfällighet. Det är precis avsikten. Om ett ärligt företag skall kunna konkurrera tvingas de till slut lägga ner eller göra likadant, och lönerna i branschen trycks ned. Helt i enlighet med avsikten från låglönealliansen.
Inget av detta är tillfälligheter utan helt i linje med chefsideologerna Reinfel och hans husgudar inom ekonomin - sådana som Milton Friedman, Marian Radetzki, m.fl. som glatt hävdar att fattigdomen är nödvändig för samhällets funktion. Att dessa professorers till vetenskap upphöjda politiska retorik grundligt deesavouerats av riktig forskning kan inte påverka vare sig Borg eller Reinfel. De lägsta lönerna skall ner - om det innebär att barn blir fattiga, att människor dör i förtid och aldrig får ett ens i närheten av värdigt liv spelar ingen roll så länge de 1%:en kan bli ännu rikare.
Skäms Billström! I en annan tid hade du varit en av försvararna av slaveriet. Det är bara inte ens bland extremhögern möjligt att återinföra. Ännu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar